Miljardärsinvesteraren Mike Novogratz har avslöjat att han tror att institutionella investerare har bidragit till att bitcoins legitimitet har ökat under de senaste månaderna och att de nu “ställer sig på kö för att köpa varje prisdykning av BTC som de ser.

Priset på bitcoin dök från ett nytt all time high över 61 800 dollar

När Novogratz talade till CNBC påpekade han att många amerikaner kommer att få stimulanscheckar till ett värde av 1 400 dollar som en del av ett 1,9 biljoner dollar stort COVID-19-lättnadspaket. Privatinvesterare kommer därför att gå in på marknaden, och en undersökning utförd av Mizuho Securities visar att minst 40 miljarder dollar av de 380 miljarder dollar som delas ut till amerikanerna kommer att investeras i Crypto Engine och aktier.

Priset på bitcoin dök från ett nytt all time high över 61 800 dollar under de senaste dagarna till 53 000 dollar, i en prisnedgång som Novogratz sade låg inom en standardavvikelse. Miljardärsinvesteraren fokuserade på en mer hausseorienterad utveckling och hävdade att privatinvesterare låg bakom helgens uppgång till en ny toppnotering.

Novogratz tillade att bitcoins legitimitet har förbättrats under de senaste månaderna tack vare att institutionella investerare har kommit in i området. Företagens antagande har också ökat kraftigt, då företag som Tesla, MicroStrategy, MassMutual, Ruffer Investment och andra har köpt BTC för att få exponering på marknaden.

“Bitcoin har blivit en tillgång”

För miljardärsinvesterarna ledde dessa köp till ett skifte där “bitcoin har blivit en tillgång”. Med hans ord är det “inte ‘kanske’, det är inte ‘det kan vara’, det är nu en tillgångsklass. Kryptovaluta är en tillgångsklass.”

Han tillade att om investerare inte är långa på BTC är de korta, och som sådan:

Vid varje dipp finns det institutionella köpare som står i kö för att köpa den här saken.

Novogratz har förra månaden förutspått att priset på bitcoin kan nå 500 000 dollar år 2024. Det är värt att notera att en analys som publicerats av JPMorgan visar att detaljhandelsinvesteringarna i bitcoin ökar, medan den mängd som köps av institutionella investerare har minskat.

Analysen, som utfördes av JPMorgan strateg Nikolas Panigirtzoglou, visar att privatinvesterare köpte 187 000 BTC det här kvartalet, medan institutionella investerare köpte 173 000 BTC. Förra kvartalet köpte privatinvesterare 205 000 mynt, jämfört med 307 000 köpta av institutioner.

Categories: Bitcoin